Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Problem with virtual and midi keyboard Version 2.2

Problem with virtual and midi keyboard Version 2.2 5 months 1 week ago #1

  • Tim Wilson
  • Tim Wilson's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 2
I have just attempted to upgrade to Polyphone Sound Font Editor (PSFE) -Win 64 Version - from 2.0.1 to the current version 2.2.0.
In the new version neither the virtual keyboard in the app or my midi keyboard via a Behringer UMC404HD USB interface work. The settings from both versions appear to be the same. With the UMC404 disconnected, no other software running and after a reboot, clicking on the piano keys of the virtual keyboard with the mouse produces reasonable looking values for Key/Velocity/Aftertouch on the status bar but no sound. With PSFE still running if I click on a midi file that opens the default windows Media Player it plays the midi file as expected so there doesn't appear to be any problem with the midi player on my system.
There are other applications on my system which also use midi including MuseScore, Band-In-A- Box and Reaper but these were all closed and a reboot performed prior to this test.

I have reverted back to the previous version of PSFE and it works fine with both the virtual keyboard or the midi keyboard and interface.

My computer is a Toshiba Satellite L50B laptop with 16Gb Ram and SSD drive running Windows 10 Home operating system Version 21H1
The administrator has disabled public write access.

Problem with virtual and midi keyboard Version 2.2 4 months 3 days ago #2

  • Davy
  • Davy's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Organ enthusiast and creator of Polyphone
  • Posts: 412
  • Thank you received: 98
If you click on "play" at the sample level, do you hear something?
Could you please try to change the audio backend?
www.polyphone-soundfonts.com/documentati...settings#doc_general
The administrator has disabled public write access.

Problem with virtual and midi keyboard Version 2.2 4 months 1 day ago #3

  • Tim Wilson
  • Tim Wilson's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 2
Hi Davy
I first had to reinstall Version 2.2. The polyphone installer doesn't seem to allow me to install version 2.0.1 and version 2..2 both at the same time.
With 2.2 reinstalled, clicking on the play symbol with a sample loaded gave me the expected sound.
After fiddling around with various back end settings from the settings menu I managed to get both the virtual midi keyboard and my USB midi keyboard to work.
It looks like the problem was incorrect settings
Thank You for your suggestions
The administrator has disabled public write access.

Problem with virtual and midi keyboard Version 2.2 4 months 1 day ago #4

  • Davy
  • Davy's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Organ enthusiast and creator of Polyphone
  • Posts: 412
  • Thank you received: 98
Yes I need to fix the installer of version 2.2
Regarding the sound problem, maybe this is linked:
www.polyphone-soundfonts.com/forum/suppo...-no-sound-issue#2018
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.055 seconds
Cron Job Starts